کد خبر: 1260332
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۰
فریدون حسن

بازی خیبر خرم‌آباد و استقلال تهران بار دیگر وجود یا عدم وجود سیستم کمک‌داور ویدئویی در مسابقات فوتبال، به‌خصوص مسابقاتی را که در شهرستان‌ها و استان‌ها برگزار می‌شود با چالش روبه‌رو کرد. 
در طول این بازی بار‌ها شاهد بودیم که داور مسابقه به نشانه اینکه کمک‌داوران ویدئویی در حال بازبینی صحنه هستند، بازی را متوقف کرد. صحنه‌هایی که بلااستثنا بعد از لحظاتی داور فرمان ادامه بازی را صادر کرد، اما بیننده تلویزیونی نه متوجه شد که چه چیزی مورد بازبینی قرار گرفته و نه اصلاً صحنه‌ای را مشاهده کرد تا ببیند ماجرا چیست. اوج این لحظات هم در صحنه‌ای بود که به نظر رسید داور مسابقه بعد از منتظر ماندن برای اعلام نظر کمک‌داوران ویدئویی زودتر از اعلام‌نظر آن‌ها به دروازه‌بان استقلال اشاره کرد بازی را ادامه دهد. 
دیگر لازم به تکرار نیست که در بازبینی صحنه‌های حساس مسابقات، در فوتبال دیگر کشور‌ها دیده می‌شود که تصویر مورد نظر روی صفحه تلویزیون به نمایش گذاشته و بیننده از کم و کیف کار مطلع می‌شود، اما اینجا با وجود ادعا‌های پر و پیمان فدراسیون در پوشش رقابت‌های لیگ توسط سیستم کمک‌داور ویدئویی همچنان همه چیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. 
این از بدشانسی کت و شلوارپوش‌های فوتبال است در شبی که بازی خیبر – استقلال و پرسپولیس – شمس‌آذر برگزار و پخش می‌شود، ال‌کلاسیکو هم پخش می‌شود. در بازی لرستان هیچ‌کدام از صحنه‌های مورد بازبینی، پخش نشد و در بازی پرسپولیس هم صحنه‌هایی به اسم بازبینی پخش شد که اگر نمی‌شد خیلی بهتر بود. صحنه‌هایی بی‌کیفیت و در زاویه‌هایی نامناسب که بیشتر گمراه‌کننده و گیج‌کننده بودند تا اینکه بخواهند گره کار را باز کنند. اما وقتی یک ساعت بعد شاهد بازی رئال‌مادرید و بارسا بودیم، آن وقت باز هم متوجه شدیم که چگونه به اسم VAR سر‌کار گذاشته شده‌ایم. 
ال‌کلاسیکو بالای ۱۲ صحنه آفساید داشت که تمامی آن‌ها به‌صورت واضح نمایش داده شد تا هیچ شائبه‌ای وجود نداشته باشد. صحنه‌هایی که هم داور مسابقه را قانع کرد و هم هواداران، بازیکنان و کادر فنی دو تیم را تا یکی از بزرگ‌ترین بازی‌های فوتبال باشگاهی جهان که در شرایط معمول هم آبستن انواع و اقسام حاشیه‌هاست با کمترین حاشیه ممکن و ایراد داوری به پایان برسد. 
حالا سؤال این است؛ اگر سیستمی که با آن قضاوت داور ال‌کلاسیکو بازبینی می‌شد VAR نامیده می‌شود، پس سیستمی را که قضاوت‌های کاظمی در خرم‌آباد و بنیادی‌فر در تهران را بازبینی می‌کرد چه باید نامید. یا اگر سیستمی که ما داریم کمک‌داور ویدئویی است، چیزی که در ال‌کلاسیکو دیده شد را باید چه نامید؟
واقعیت این است در روز‌هایی که پیشرفت فوتبال به‌لحاظ فنی، تکنولوژی و استفاده از علم روز جهان جلوی چشم همگان قرار دارد، نمی‌توان با وعده‌وعید و استفاده از تجهیزات منسوخ شده و از کارافتاده ادعا کرد که صاحب تکنولوژی هستیم. واقعیت تلخی است که پخش همزمان مسابقات باشگاهی ایران و اروپا باعث می‌شود هر روز بیشتر از قبل از فوتبال باشگاهی‌مان ناامید شویم، چون برخلاف میل آقایان فدراسیون‌نشین، هوادار فوتبال ایران خیلی خوب تفاوت‌ها را می‌بیند و خیلی خوب فرق فوتبال واقعاً حرفه‌ای را از فوتبالی که فقط اسمش حرفه‌ای است، تشخیص می‌دهد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار